De Boodschap
Justitie & Politie

Verdachten protestrellen voorgeleid

Op dinsdag 21 februari zijn 83 personen voorgeleid bij de officieren van justitie. Deze personen worden verdacht van onder andere poging doodslag, diefstal, opruiing, wederspannigheid en vernieling. Naar aanleiding van de protestactie van 17 februari zijn met Stephano Biervliet nog 113 personen aangehouden, waarvan dertig gelijk zijn heengezonden.

Bij de voorgeleiding van dinsdag zijn tien personen, waaronder jeugdigen, heengezonden vanwege het ontbreken van een redelijk vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit.

De verdachte Biervliet is bij de rechter-commissaris (rc) voorgeleid voor ondere andere poging doodslag, verstoring van de openbare orde, opruiing, openlijke geweldpleging, brandstichting, gekwalificeerde diefstal, zware mishandeling. De rc heeft nog geen besluit genomen over de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van de verdachten.

De verdachten zijn verhoord op de bureaus Nieuwe Haven en Geyersvlijt. Vanwege de grootte van de groep heeft het OM besloten deze verdachten niet virtueel te horen, maar in persoon.