De Boodschap
Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Virtuele launch BNTF 9 project: “Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking”


Het startsein van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project: “Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking” van de “Alliantie voor Decent Work voor personen met een beperking” heeft virtueel plaatsgevonden. Dit project heeft als doel om de kansen voor mensen met een beperking op de arbeidsmarkt te vergroten en te versterken door middel van specifieke en op maat gesneden vak trainingen. Het startsein is gegeven door Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) op 23 juni 2021.
Steven Mac Andrew, voormalig directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), heeft aangegeven dat deze doelgroep door middel van dit project beter in staat zal zijn werk te vinden of een eigen onderneming te starten. Verder heeft Mac Andrew aangegeven dat de mensen met een beperking zelf aan de slag kunnen als micro-ondernemer en op zo’n manier een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de samenleving en het bedrijfsleven. Ook de directeur van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS), Natasia Hanenberg-Agard, heeft te kennen gegeven dat ook deze doelgroep het recht heeft op toegang tot de arbeidsmarkt en daaraan zal de alliantie invulling geven. De directeur heeft er vertrouwen in dat de cursisten een bijdrage zullen leveren aan hun eigen welzijn en ook een voorbeeld zullen zijn voor mensen met een beperking.
Minister Kuldipsingh heeft benadrukt dat de launch van het project een bijzonder moment is voor het ministerie van AW&J omdat er wordt gestreefd naar volledige, productieve, vrij gekozen en fatsoenlijke werkgelegenheid in de beleidsperiode 2020-2025. Verder heeft de bewindsvrouw aangehaald dat het ministerie op een creatieve wijze de ontwikkeling en zelfredzaamheid van de mensen op de arbeidsmarkt inclusief mensen met beperking ter hand wenst te nemen, om zodoende te raken tot een gezonde en harmonieuze samenleving. Tot slot heeft de minister haar felicitaties uitgebracht naar de organisatie en de cursisten succes toegewenst.