De Boodschap
Volksgezondheid

Volksgezondheid stelt fleswater ter beschikking voor Boven-Coppename

Het ministerie van Volksgezondheid heeft na het ontvangen van rapportages over problemen met drinkwater in het Boven-Coppenamegebied, op donderdag 10 november 2022 een partij fleswater geschonken aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), dat op zijn beurt zal zorgen voor de distributie naar de diverse dorpen gelegen aan het Boven-Coppenamegebied.

Tijdens een werkbezoek van minister Amar Ramadhin eerder dit jaar, was geconstateerd dat de sanitaire voorzieningen en de watervoorziening in dit gebied te kampen heeft met uitdagingen. Met name bij kinderen en ouderen kunnen er gezondheidscomplicaties ontstaan onder deze omstandigheden. Ter voorkoming van ziekte-uitbraken heeft het ministerie, in aanloop naar structurele verbetering van de voorzieningen, gezond drinkwater aangeschaft voor deze dorpen.

Het ministerie heeft ook gesprekken gevoerd met internationale hulporganisaties om ondersteuning te bieden in de vorm van een waterboot, die structureel gezond drinkwater kan garanderen voor de samenleving in dit gebied.