De Boodschap
Kabinet van de President

Volksgezondheiddirecteur: “Niet te vroeg juichen”

Volksgezondheiddirecteur Rakesh Gajadhar Sukul heeft met behulp van een epidemiologische curve meer inzicht verschaft over medisch-technische data en feitelijkheden. “De vierde golf is aan het afnemen, maar gezien de lage vaccinatiegraad van Suriname moeten wij niet te vroeg juichen,” aldus de functionaris.

 

De directeur doet een oproep aan de samenleving, om zoveel mogelijk te vaccineren. Om de media meer inzicht te geven in het Covid-19 gebeuren heeft de functionaris demografische gegevens geïllustreerd tijdens de Covid-19-persconferentie, gehouden op donderdag 18 november 2021.

Het aantal opnames van Covid-19-geïnfecteerden bestaat veelal uit niet-gevaccineerden. Volledig en niet-volledig gevaccineerden vormen een kleiner deel van het aantal opnames. De meeste besmettingen komen nog steeds voor in Paramaribo. Rakesh Gajadhar Sukul merkt op dat er wel een dalende trend te merken is bij de positieve gevallen in thuisisolatie. De functionaris benadrukt dat het ministerie van Volksgezondheid extra aandacht geeft aan het verbeteren van interne werkprocessen en het verder professionaliseren van actoren en diensten met betrekking tot het coronavraagstuk.

De directeur heeft opgemerkt dat er maatregelen worden genomen die gestoeld zijn op wetenschap. “De wetenschap toont aan dat mensen die ingeënt zijn een veel lagere kans hebben om op de intensive care te belanden. Wij willen zorgen om de intensive care opnames door corona te reduceren”, beklemtoont de functionaris. Hij geeft verder aan dat het ministerie ervoor wilt zorgen dat de druk op de zorg niet omhooggaat, zodat er zorg geboden kan worden aan eenieder.