De Boodschap
Volksgezondheid

Voorlees- en Knutselochtend in verband met Internationale Dag voor Mensen met een Beperking

Op maandag 4 december 2023 heeft het Medisch Opvoedkundig Bureau (M.O.B.) een afdeling van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) een bijzondere dag georganiseerd ter ere van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking (3 december 2023) bij de Mr. Huber Stichting. Het bureau zette zich in om een sfeer van inclusiviteit te creëren door middel van verschillende activiteiten. Het doel was om bewustwording te creëren, solidariteit te tonen met deze gemeenschap en het vieren van de kracht en diversiteit van kinderen met speciale behoeften.

Het M.O.B., dat bekend staat om zijn toewijding aan de zorg en ondersteuning van kinderen en jongvolwassenen met diverse uitdagingen, organiseerde een reeks activiteiten op die dag. De dag begon met voorleessessies voor het stimuleren van hun fantasiewereld, verrijken van de woordenschat en bevorderen van hun taalgevoel en taalbegrip. In de creatieve hoek konden kinderen later hun artistieke talenten laten zien tijdens de knutselsessies. Met enthousiasme en vreugde werkten ze samen aan kleurrijke kunstwerken, wat niet alleen bijdroeg aan hun creatieve vaardigheden, fijne motoriek, maar ook een gevoel van trots en voldoening teweegbracht.

De feestelijke dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, waar iedereen samenkwam om te genieten van heerlijk eten en elkaars gezelschap. Dit moment van samenzijn benadrukte de waarde van inclusieve gemeenschappen en de positieve impact van dergelijke evenementen op het welzijn van kinderen met beperkingen.

Het Medisch Opvoedkundig Bureau en de Mr. Huber Stichting blijven zich inzetten voor het bevorderen van begrip, acceptatie en geluk voor kinderen met speciale behoeften. De viering van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking was niet alleen een gelegenheid om te reflecteren op de uitdagingen, maar vooral om te vieren hoeveel liefde en positiviteit deze kinderen in de wereld brengen.

Het M.O.B. wilt de sponsoren ook heel hartelijk bedanken namelijk: Lucky Store, Mitra N.V, Fernandes Ice Cream, Duralab en Nana Resources N.V. Dankzij hun materiële steun en giften zijn onze doelstellingen verwezenlijkt en hebben de kinderen van het Mr. Hubert Stichting een mooie dag gehad.