De Boodschap
Onderwijs, Wetenschap & Cultuur

Voorlopige examenresultaten: Vwo-slagingspercentage met 10% verbeterd

De landelijke resultaten van de eerste ronde van het eindexamen van de VOS-scholen zijn binnen. Op de Vwo-scholen is het slagingspercentage dit jaar met 10% gestegen. Het vorig schooljaar slaagde 72,3% van de leerlingen meteen. Dit jaar behaalde 82,6% meteen de eindstreep. De Avond VWO, AMS, HHS, SGS en SGT hebben 100% geslaagden.

De Havo-scholen hebben een daling van 8% in hun resultaten. Het vorig schooljaar rondden 71,6% van de leerlingen de opleiding meteen af. Dit jaar is het 63,6% van de leerlingen gelukt meteen te slagen.  Van Havo 3, Havo 4, SGK en SGM hebben alle kandidaten de eindstreep behaald.

De helft van de examenkandidaten op de Pedagogische Instituten zijn geslaagd. Het hoogste slagingspercentage, 54,5%, werd onder deze schooltype behaald door het Pedagogisch Instituut Nickerie.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft dit jaar gekozen om het eindexamen voor het Voortgezet Onderwijs op Senioren-niveau op twee momenten te doen.  De eerste ronde is speciaal ingelast voor leerlingen die naar het buitenland moeten voor verdere studie. Kandidaten die zich ready achtten voor het examen, konden ook deelnemen.

De tweede ronde is nu gaande. De leerlingen die in de eerste ronde herexamen hebben gehad, doen de herkansing ook in deze ronde.