De Boodschap
Onderwijs, Wetenschap & Cultuur

Winnaars National Web Development Challenge bekend

De winnaars van de National Web Development Challenge zijn bekend. In de Multimedia & Innovation Laboratory (TMIL-gebouw) op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname hebben 4 deelnemers, variƫrende in de leeftijdsklasse 18-35 jaar, op donderdag 7 oktober 2021 de gelegenheid gehad om hun vaardigheden te demonstreren, resultaten te analyseren en te evalueren en persoonlijke vaardigheden te ontdekken. De challenge werd voor de tweede maal georganiseerd en wel door Datasur N.V.

Commercial manager Whitney Douglas-De Rijp zegt dat de deelnemers elk twee weken de tijd hebben gehad om een website of applicatie te bouwen. Samen met de partners van Datasur N.V., te weten Ineffable N.V. en Zwinq Tech, is de criteria opgesteld op basis van de werkbaarheid, technische opzet, processen, infrastructuur en als meest belangrijkste de beveiliging. De top-3 komt in aanmerking voor geldprijzen, trainingen, free webhosting en toelatingsbewijzen voor de volgende Social Media Conference. Daarnaast krijgen alle vier deelnemers een contract als parttime Web Developer bij Datasur N.V.

Datasur N.V. is het enige commercieel datacenter in Suriname dat op professionele wijze ICT-diensten biedt ter bevordering van de groei van de Surinaamse sector. Dit doet zij door het leveren en ontwikkelen van hoogwaardige, duurzame en economisch verantwoorde ICT-oplossingen. Het doel van Datasur N.V. is niet alleen om in te spelen op de vraag van de markt om hulp bij digitaliseringsprocessen, maar ook om gedreven jonge Web developers of innovators een platform te bieden waar ze op creatieve wijze hun talenten tonen en ontwikkelen.

De winnaars met website of applicatie:

  1. Shawn Stolting – Busroute in Suriname.
  2. Shaniel Samadhan – Vaxxport; Krijgen van een QR-code voor gevaccineerden en deels-gevaccineerden voor het bezoeken van diverse plekken.
  3. Nicolaj Rodiwongso – e-Gov website voor districtscommissariaat Para.
  4. Jerrel Ramdayal – Laravel Landbouw App; Landbouwbedrijven die groenten en fruit exporteren.