Over Ons
15362
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15362,bridge-core-2.9.4,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-27.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6
 

Over Ons

WAT WE DOEN

In landen met een democratische samenleving is de openbaarheid van het bestuur een algemeen rechtsbeginsel. Dat houdt in dat de burger het recht heeft te weten welke informatie afkomstig is van de overheid en wat de inhoud is van die informatie. De overheidsinformatie in ons land heeft betrekking op alle informatie waarop de burger recht heeft om in de Surinaamse samenleving te kunnen wonen, werken en leven. Communicatie Dienst Suriname is het centraal punt van overheidsinformatie en de communicatie daarvan.

ONZE MISSIE

Communicatie Dienst Suriname is het centraal orgaan van de overheid belast met het richting geven, coördineren, communiceren van de overheidsinformatie en het uitdragen van het regeringsbeleid in de ruimste zin des woord, naar de Surinaamse samenleving en belanghebbenden.

ONZE VISIE

Communicatie Dienst Suriname streeft ernaar om een lerende organisatie te zijn, bemenst door vaderlandslievende, betrokken en verantwoordelijke medewerkers, die gedisciplineerd en overtuigd resultaat gericht in teamverband werken om

ONS LEIDERSCHAP

Onze maatschappij zit in een overgangsfase die wordt veroorzaakt door trends in de maatschappij met tegelijkertijd een toename van technische innovaties. Dit resulteert in een veranderende en groeiende complexiteit binnen organisaties en de wijze waarop deze bestuurd worden. Deze vereist een andere soort leiderschap: Modern of Vernieuwend Leiderschap.

Daar waar klassieke leiders zich konden beperken tot het initiëren en het besturen van een beweging op afstand, beschikken vernieuwende leiders zelf over de volgende zeven elementen bij leiderschap: wijsheid, moraal, competenties, ervaring, kennis, ontwikkeling en balans. Een verandering van de persoonlijke attitude als levensinstelling is essentieel om zo een nieuwe, noodzakelijke denkrichting te implementeren. Wij van Communicatie Dienst Suriname zijn hierin getraind en gecertificeerd.