De Boodschap
Kabinet van de President

Toilettengroep G.H. Clarke school opgeleverd

De renovatie van de toilettengroep op de G.H. Clarke school der AMEC (African Methodist Episcopal Church Suriname) te Koewarasan is voltooid. De officiële oplevering heeft op maandag 9 oktober jongstleden in feestelijke sfeer plaatsgevonden. Dit renovatieproject valt binnen het kader van de armoedebestrijding van het Kabinet van de President. Onder de aanwezigen bevonden zich districtscommissaris Wanica Noord-West, Bholanath Narain en parlementslid Sidik Moertabat.

De toilettengroep achter de G.H. Clarke school, liep voorheen onder water. Dit probleem behoort nu tot het verleden. Daarnaast is ook een zwembad gedoneerd aan de school. Rajesh Rajcomar, Beleidscoördinator bij het Kabinet van de President, geeft aan dat het verzoek sedert januari 2023 is ingediend. “Gezien dit valt onder een van de criteria, is dit project ook geselecteerd en nu uiteindelijk uitgevoerd”. Hij geeft aan dat armoedebestrijding onder andere betekent dat de jeugd goed opgeleid moet worden zodat zij een betere toekomst kunnen hebben. “Een hygiënische schoolomgeving is een van de belangrijkste randvoorwaarden. In het kader daarvan is dit project uitgevoerd”, aldus Rajcomar.

Schoolleider Jane Ladi toont zich ingenomen. “Het is fantastisch. Eén van onze wensen was dat de toilettengroep gerenoveerd zou worden want de school ziet er prachtig uit”. Het schoolhoofd gaf verder aan dat dit een goed initiatief van de regering is en dat zij dit project mogen voortzetten. “De overige vijf AMEC-scholen zouden ook in aanmerking moeten komen voor renovatie”, aldus Jane Ladi.