De Boodschap
Kabinet van de President

Ambassadeur India overhandigt biografie Guru Nanak Dev Ji aan president Santokhi

Ambassadeur Shankar Balachandran van India heeft de biografie van Guru Nanak Dev Ji, stichter van Sikhisme overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Het boek is bedoeld voor staatshoofden en regeringsleiders en is uitgegeven door het ministerie van Minority Affairs van India. De overhandiging vond plaats op 3 januari 2024 op het Kabinet van de President.

De biografie van Guru Nanak Dev Ji bevat een waardevol voorwoord van de Indiase premier, Narendra Modi.  Het boek is bedoeld voor staatshoofden en regeringsleiders en is uitgebracht ter gelegenheid van de 554e verjaardag van Guru Nanak Dev Ji.

Ambassadeur Balachandran is vereerd deze overhandiging te doen. “Dit boek is doorgestuurd door premier Modi”, vertelt de Indiase gezant, “Guru Nanak, de grondlegger van het sikhisme in de 15e eeuw, benadrukte de eenheid van God en de broederschap van de mens.”  Volgens de Indiase gezant wordt de jaardag van de Guru elk jaar gevierd in het Cultureel Centrum Mata Gauri in Suriname. De ambassadeur is van mening dat het boek daarom zeer relevant is.