De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Ambassadeur Ramkisoen overhandigt geloofsbrieven aan President Jair Bolsonaro van Brazilië

Op dinsdag 10 mei 2022 heeft de Ambassadeur van Suriname in Brazilië, H.E. Angeladebie Ramkisoen, haar geloofsbrieven aangeboden aan de President van de Federatieve Republiek Brazilië, Z.E. Jair Bolsonaro. Dit vond plaats in het Planalto Palace in Brasilia.

Tijdens het onderhoud verwees President Bolsonaro naar zijn bezoek aan Suriname welke plaatsvond in januari 2022. De President gaf aan dat hij het bezoek als succesvol en bijzonder heeft ervaren. Hij gaf verder aan dat het bijzonder belangrijk is voor beide landen om intensief samen te werken op het gebied van olie en gas voor de nationale ontwikkeling.

Ambassadeur Ramkisoen gaf te kennen dat zij zich zal inzetten gedurende haar missie voor, onder andere, de verdere uitdieping van de hechte samenwerking tussen Suriname en Brazilië die ruim 46 jaar een diplomatieke band met elkaar hebben. “Het helpen invulling geven aan de gemaakte afspraken tussen President Santokhi en President Bolsonaro tijdens het bilateraal overleg in januari 2022 behoort tot één van mijn voornaamste taken”, benadrukte de Ambassadeur. Daarnaast zal zij zich verder inzetten voor het te helpen identificeren van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van, onder andere, onderwijs, landbouw, sport en cultuur.

President Bolsonaro heeft Ambassadeur Ramkisoen succes toegewenst en is haar toegezegd de volle ondersteuning te krijgen van de Braziliaanse overheid in het uitoefenen van haar werk.