De Boodschap
Kabinet van de President

Banking Workshop 2021 voor bankensector en verzekeringsbranche

In de Banquethall van Hotel Torarica zijn vertegenwoordigers uit de bankensector en de verzekeringsbranche op vrijdag 22 oktober 2021 bij elkaar gekomen. Op de voornoemde locatie organiseerde Datasur N.V. namelijk de Banking Workshop 2021. Het is voor de verschillende branches en sectoren in Suriname van belang dat de ICT-infrastructuren ingericht zijn volgens internationale standaarden. Deze standaarden zijn zeer essentieel voor financial capabilities en transacties zowel giraal als chartaal. Andere sectoren die benaderd zullen worden, zijn gezondheid, veiligheid, multimedia en olie en gas.

Wereldwijd wijst de internationale ontwikkelingen uit, dat iedereen gebruik maakt van girale transacties en of online banking. Datasur N.V. heeft daarom gekozen om de bankensector te faciliteren, welke datacenterdiensten zij noodzakelijk achten om zodoende in dat traject door te kunnen gaan met hun doelstellingen. Dit bevestigd, Anvit Ramlakhan, CEO Datasur N.V., tijdens de workshop Banking Workshop 2021.

‘We deliver reliable and flexible ICT infrastructures from an internationally certified data center in Suriname to safely manage and house business critical applications and data for our customers’, doelstelling Datasur N.V. Om dit te realiseren, past zij een sectorale benadering toe. Eerst is gekozen voor de jongeren(sector), waarbij een Nationale Web Development Challenge werd georganiseerd. Dit hield in dat de deelnemers een website of applicatie moesten bouwen volgens gestelde criteria. In de 2e week van oktober 2021 werden de winnaars bekend gemaakt. Daarna is gekozen voor het bankwezen middels de bovengenoemde workshop. Gezien de workshop financial capabilities behelst, nam ook de verzekeringsbranche deel hieraan.