De Boodschap
Kabinet van de President

Braziliaanse ambassadeur houdt presentatie tijdens SDI-lezingencyclus

Als onderdeel van de lezingencyclus van het Surinaams Diplomaten Instituut (SDI) heeft de ambassadeur van Brazilië in Suriname, Raphael Azeredo een presentatie gehouden over de bilaterale betrekkingen tussen Brazilië en Suriname. De bedoeling van de lezingencyclus is om kennis en ervaring te delen over onder andere het buitenlands en economisch beleid. De presentatie vond plaats op maandag 11 september 2023.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) was ook aanwezig bij de lezing. Hij haalde in zijn toespraak de goede relatie tussen Suriname en Brazilië op diverse gebieden aan. Volgens ambassadeur Azeredo zijn de SDI-lezingen een goede gelegenheid om betrekkingen te bespreken met de regering van Suriname en uit te leggen hoe het buitenlands beleid samenwerkt met het beleid van Suriname. Daarnaast zullen de behoeften van elk land aangekaart worden en hoe zij elkaar verder kunnen helpen. De diplomaat zegt dat in de samenwerking tussen Suriname en Brazilië de focus momenteel gericht is op een zeer uitgebreid technisch bedrijfsprogramma, de landbouwsector en defensiebedrijven.

Ambassadeur Azeredo merkt op dat deze reeks lezingen waarbij de ambassadeurs worden uitgenodigd om een dagboekoverzicht van hun land te presenteren van eminent belang is. Meer vanwege het feit dat Brazilië vanaf januari een nieuwe regering heeft. “Ik ben erg blij om te kunnen zeggen dat diplomatieke trainingen ook een van de belangrijkste punten is. Het is zeer de moeite waard om hier te zijn en om te praten over hoe Surinaamse diplomaten studeren aan het Rio Branco Instituut”. Volgens de ambassadeur is Suriname een van de landen met de meeste diplomaten die studeren in Brazilië.