De Boodschap
Kabinet van de President

Braziliaanse minister Mauro Vieira in Suriname

Speciaal voor de viering van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, is de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mauro Vieira, op bezoek. Minister Vieira en zijn delegatie arriveerden op vrijdag 24 november 2023 op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. De bewindsman werd opgewacht door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Tijdens de viering van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid zal de minister deelgenoot zijn van de verschillende activiteiten. Hij heeft intussen een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd sprak van een eer om minister Vieira te mogen verwelkomen. De president heeft de agenda van de regering gedeeld met de Braziliaanse functionaris. Hij memoreerde dat het bezoek van minister Vieira niet de eerste is, aangezien hij Suriname eerder heeft bezocht en dat het land verder meerdere delegaties uit Brazilië heeft gehad.

President Santokhi toonde zich dankbaar dat minister Vieira de uitnodiging heeft aanvaard om deelgenoot te zijn van de onafhankelijkheidsviering. Voorts gaf het staatshoofd aan dat Suriname een goede samenwerking heeft met Brazilië op zowel bilateraal als regionaal niveau. Beide landen onderhouden een vruchtbare samenwerking gekenmerkt door wederzijds respect, begrip en het vertrouwen dat gezamenlijke inspanningen tot een nog groter succes zullen leiden.

Minister Vieira sprak tegenover president Santokhi zijn dank uit voor de hartelijke ontvangst van hem en zijn delegatie. Hij sprak eveneens zijn condoleances uit vanwege de tragedie in Matawai. Tijdens het onderhoud met president Santokhi zijn diverse actuele onderwerpen besproken, zoals het beschermen van de Amazonewoud, COP 28, gas & oil. De ontmoeting heeft plaatsgevonden op het Kabinet van de President, in aanwezigheid van minister Ramdin.