De Boodschap
Kabinet van de President

Sportzaken Commewijne organiseert vliegerwedstrijd te Kronenburg

De afdeling Sportzaken Commewijne, ressorterend onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een vliegerwedstrijd georganiseerd. De wedstrijd werd op zaterdag 23 september 2023 gehouden in het district Commewijne en wel op de voormalige koffieplantage, Kronenburg aan de rechteroever van de Commewijne rivier. Bij dit evenement was ook vicepresident Ronnie Brunswijk aanwezig.

De deelnemers van de vliegerwedstrijd hebben allen hun eigen vlieger gemaakt en hebben genoten van de feestelijke sfeer. Farisha Dasai, afdelingshoofd Sportzaken in Commewijne geeft aan dat dit de tweede vliegerwedstrijd is en dat er binnenkort meer sportactiviteiten georganiseerd zullen worden in het district, met name voor de kinderen in Alkmaar, Nieuw-Amsterdam, Meerzorg en Tamanredjo. Zij is van mening dat er meer sportactiviteiten gecreëerd moeten voor de kinderen. “Daarom proberen wij het in alle ressorten te doen”, aldus Dasai.

Vicepresident, Ronnie Brunswijk kreeg na zijn toespraak een brief voorgelezen namens de bewoners van Kronenburg. In deze brief werden enkele zaken aangehaald die de bewoners gerealiseerd zien. Het gaat onder andere om schelpzand voor de wegen die zich in slechte staat bevinden, opvulzand voor het voetbalveld, creëren van werkgelegenheid voor de jongeren en het natrekken van de stand zaken rond grondpapieren van bewoners die al jaren daarop wachten.