De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Eerste bestuursverkiezingen voor Suriname-Guyana Chamber of Commerce

De eerste Algemene Leden Vergadering van de Suriname-Guyana Chamber of Commerce (SGCC) heeft op 30 januari 2024 plaatsgevonden. Tijdens deze virtuele vergadering hebben de bestuursverkiezingen ook gelijk plaatsgehad, waarbij 11 bestuursleden op democratische wijze zijn gekozen. De oprichting van de SGCC is een initiatief is geweest van ambassadeur Blankendal, ambassadeur van Suriname in Guyana, en Vishnu Doerga van ActionInvest Caribbean Inc.

Het streven van de SGCC is er opgericht om de samenwerking te vergemakkelijken, investeringsmogelijkheden te bevorderen en krachtige partnerschappen te smeden teneinde economische groei te stimuleren. Daarnaast is het streven ook om de investeringsbanden te versterken en de welvaart tussen Suriname en Guyana te vergroten. De SGCC is op 21 september 2023 opgericht en bestaat momenteel uit 27 leden bestaande uit Surinaamse, Guyanese en Internationale bedrijven.

De voorzitter en vicevoorzitter van de SGCC zijn respectievelijk Visnhu Doerga van ActionInvest Caribbean Inc en Derrick Klaverweide van Optiek Ninon Guyana. Ambassadeur Blankendal werd als erelid benoemd alsook Virjanand Depoo, ambassadeur van Guyana in Suriname.

De voorzitter gaf aan dat de gekozen leden bij de bestuursverkiezingen een breed scala aan vaardigheden, expertise en een gedeelde inzet bezitten om de economische belangen van wederzijdse landen te bevorderen. Daarnaast hebben de ereleden een belangrijke rol te vervullen waaronder het versterken van de diplomatieke banden en het bevorderen van de economische samenwerking tussen beide landen. De voorzitter gaf verder aan dat hun benoeming de waardering weerspiegelt van de SGCC voor hun uitmuntende bijdrage aan de bevordering van de grensoverschrijdende samenwerking.

Voorts heeft de SGCC haar dank uitgesproken aan alle leden die hebben deelgenomen aan de ALV en die hebben bijgedragen aan het succes van deze historische gebeurtenis.