De Boodschap
Kabinet van de FirstLady

First lady terug na eerste Zero Waste Advisory Board meeting

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry is na een succesvolle missie terug in Suriname. De first lady was op uitnodiging van de first lady van de Republiek Türkiye tevens voorzitter van de UN Secretary General’s Advisory Board of Eminent Persons on Zero Waste, Emine Erdoğan, afgereisd naar Türkiye in de periode 29 oktober tot en met 05 november 2023 voor de eerste in persoon meeting van de Advisory Board.

Tijdens de meeting van de board is door de diverse leden gesproken over de uitdagingen en vorderingen aangaande het Zero-Waste beleid wereldwijd. Elk lid werd in de gelegenheid gesteld hun zienswijze en projecten waarmee zij bezig zijn, in hun land, kenbaar te maken. Ook de presidentsvrouw presenteerde daarbij een project waarmee zij wenst te starten in Suriname. Behalve de meeting zijn er ook netwerkmomenten geweest, waarbij er met de verschillende aanwezige first ladies van gedachten is gewisseld over projecten die zij uitvoeren in hun land.

First lady Santokhi-Seenacherry is vastberaden een ommekeer te brengen in het Zero-waste beleid in Suriname. “Wij moeten meer gaan houden van ons milieu, van de aarde. Hoe doen we dit? Door te starten met scholing van onze burgers. We moeten nu starten te recyclen”, stelt de presidentsvrouw.

De dienstreis van first lady Santokhi-Seenacherry en haar delegatie is volledig bekostigd door de overheid van de Republiek Türkiye.