De Boodschap
Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Jeugdraadsleden stimuleren milieubewustzijn te Atjoni

De Jeugd Raadsleden van het district Sipaliwini, Jonathan Vrede en Magavio Jeroe, hebben in de maanden november en december schoonmaakacties uitgevoerd te Pokigron en in de nabije omgeving van de zandbank te Atjoni.

Door deze handeling stimuleren zij het mileubewustzijn binnen het district. Dit is gebeurd in samenwerking met de districtscommissaris  van Sipaliwini, Ndepe Dinge Frits, Chinese winkeliers en de jongeren van de plaatselijke omgeving.

De activiteiten hebben jongeren, leerkrachten en buurtbewoners bij elkaar gebracht om gezamenlijk opruimingen te doen in hun nabije omgeving en woongebied. De jeugdraadsleden hebben aangegeven deze activiteiten regelmatig te zullen organiseren om de betrokkenheid van de gemeenschap te vergroten en milieubewustzijn te stimuleren en te vergroten.

De Jeugdraadsleden zijn van mening dat geld niet altijd een issue moet zijn om zaken gedaan te krijgen die de plaatselijke gemeenschap ten goede komen. Zij zijn blij met de samenwerking en de bijdrage van elkeen bij deze ondernomen acties. Gezien de motivatie en wilskracht binnen de gemeenschap zullen ook andere gebieden worden aangedaan.