De Boodschap
Kabinet van de President

SLM en Luchthavenbeheer informeren president Santokhi over lease Airbus A330

“Indien alles goed verloopt wil de SLM begin februari 2022 starten met haar eigen A330 vliegtuig op de Mid -Atlantische route”, dit deelde Leo Brunswijk, een van de commissarissen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) mee na een meeting met president Chandrikapersad Santokhi op vrijdag 12 november 2021.

 

Het staatshoofd heeft de directie en Raad van Commissarissen van SLM en vertegenwoordigers van de N.V. Luchthavenbeheer ontvangen op zijn kabinet. Tijdens het bezoek werd de president geïnformeerd over de lease van het A330 vliegtuig dat is ingezet.

Onder de aanwezigen waren de Fungerend Algemeen Directeur van het Kabinet van de President Mellisa Santokhi-Seenacherry, de ministers Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), de directeur van de SLM Paul de Haan en RvC lid Leo Brunswijk. De president werd ook geïnformeerd over de financiële voordelen die komen bij het hebben van een eigen vliegkist. Momenteel vliegt SLM al met een Airbus A330 en A340 die vanuit onder andere Air Belgium zijn geleased.

Het Airbus A330 vliegtuig ligt momenteel in de C- check in Turkije en wordt de tweede week van december verwacht. Volgens Brunswijk is er reeds contact gemaakt met Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) om ervoor te zorgen dat deze kist aan de veiligheidsregels voldoet. “Met een eigen kist kan de SLM een betere on-time performance bieden. De kans op vertragingen is minder en de service is dan beter”, stelt Brunswijk. Er wordt gelobbyd om de vloot van de SLM zo snel mogelijk te vernieuwen. Met deze kist wordt er een begin hieraan gemaakt.