De Boodschap
Openbare Werken

MDS: “Geen reden tot paniek over weersomstandigheden”

Waarnemend hoofd van de Meteorologische Dienst Suriname (MDS), Radjkoemar Nanda
Radjkoemar Nanda, Waarnemend hoofd Meteorologische Dienst Suriname (MDS).

Het waarnemend hoofd van de Meteorologische Dienst Suriname (MDS), Radjkoemar Nanda stelt de samenleving gerust over de weersomstandigheden. “Er is helemaal geen reden tot paniek.” De MDS-topman benadrukt dat informatie verschenen in de media omtrent een grote tropische depressie, die het weer van Suriname sterk zal beïnvloeden, niet juist is. Het is ook niet afkomstig van de meteorologische dienst.

“Wij monitoren dat systeem en alle andere systemen die langs ons gebied gaan vanuit het oosten naar het westen toe. We gaan wel buien krijgen. Licht tot matig. Het gaat bewolkt zijn. Wij zien dat de meeste activiteiten richting Guyana, Venezuela en boven de oceaan plaatsvinden.” Hij zegt verder dat er sprake is van een tropische cycloon die zich mogelijk vanavond of mogen kan ontwikkelen tot een storm, maar dan is ons gebied bevrijd. Gebieden van de bovenwindse eilanden kunnen de effecten hiervan ervaren.

Gisteren is wel een hoge mate van neerslag (65 mm) gemeten in Joemoe, in het stuwmeergebied. De desbetreffende golf bevindt zich momenteel voor Guyana, Suriname zal daarvan landinwaarts geen invloeden merken. “Op zee zijn er wel hevige windstoten. Er zijn golven van 4 meter hoog geregistreerd. Via de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) zijn vissers reeds gealarmeerd”, zegt Nanda. Het diensthoofd geeft de garantie dat indien er zich een alarmerende situatie zal voordoen, de dienst de samenleving tijdig zal waarschuwen “Let wel, de bronvermelding zal dan de Meteorologische Dienst Suriname zijn.”