De Boodschap
Kabinet van de President

Minister Albert Ramdin reikt certificaten uit aan ‘SDG Voices’

In het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen of wel Sustainable Development Goals (SDG’s), werd minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en International Samenwerking uitgenodigd om een groep jongeren toe te spreken. De groep jongeren genaamd ‘SDG Voices’ mochten na een driedaagse training in september 2021 op vrijdag 18 februari 2022 uit handen van de bewindsman een certificaat ontvangen. De uitreiking vond plaats in een ontmoetingsruimte op het ministerie.

De nieuw gecertificeerde SDG Voices hebben in september 2021 tijdens de driedaagse training kennis opgedaan over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen of SDG, met de bijbehorende media skills. Het is de bedoeling dat deze jongeren op hun beurt anderen trainen en in hun omgeving bekendheid aan te geven. De jongeren konden zich via verschillende socialmedia platformen opgeven om de training kosteloos te volgen. De 17 SDG’s zijn gevloeid uit de 8 millennium ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties om de aarde een betere leef plek te maken voor mens, plant en dier.

Sivern Hammen en Chermain Pansa, SDG-jeugd ambassadeurs, waren verantwoordelijk voor deze trainingen in samenwerking met SDG-Nederland. De leuze achter deze training is ‘Leave no one behind’. “SDG’s zijn niet alleen zaken voor de overheden in de wereld, maar ook de private sector en de jongeren. Iedereen is er dus bij betrokken”, aldus Hammen. Er worden doelen geïmplementeerd aan de hand van indicatoren die geanalyseerd worden om te kijken of de SDG gehaald worden voor 2030.

Minister Ramdin steunt het initiatief van de jongeren. “De SDG zijn eigenlijk niets nieuws, maar zijn nu georganiseerd en gelinkt aan een stuk verantwoordelijkheid” aldus de bewindsman. Hij gaf aan dat vanuit zijn ministerie volgend week een plan zal worden uitgezet om de SDG’s te incorporeren in het bestuur van het land. Hiervoor hoopt de minister op de steun van de SDG Voices voor het nodige veldwerk.