De Boodschap
Openbare Werken

Minister Nurmohamed geeft startsein bezanden Tout Lui Fautkanaalweg

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), heeft op dinsdag 3 oktober 2023 het startsein gegeven voor het bezanden van de linkerzijde van de Tout Li Fautkanaalweg. Volgens Prewien Lakhi, districtshoofd Wanica was deze weg slecht begaanbaar, vooral tijdens de zware regenperiodes. Ook de wegen van Houttuin en Maretraiteproject zullen worden aangepakt. Het districtshoofd geeft aan dat er momenteel twaalf en een half duizend kuub zand beschikbaar gesteld zal worden voor de werkzaamheden.

Indersing Gangabisoensingh, directeur van Openbaar groen en Afvalbeheer (OGA) geeft aan dat hij als districtsraad van Wanica tevens directe bewoner van de omgeving ook duurzaamheid ondersteund. Volgens Gangabisoensingh worden niet alleen de zandwegen aangepakt maar ook het afwateringssysteem, de kanalen en de goten.

Minister Nurmohamed heeft aangegeven dat er vaker contact is opgenomen over de toestand van de wegen. Het is uiteindelijk zover dat deze wegen ook een onderhoudsbeurt krijgen. “OW is keihard bezig in alle districten met onderhoudsprojecten, nu volgen Paramaribo en Wanica. Er is extra materiaal vrijgemaakt om de werkzaamheden te verrichten”, zegt de minister. Hij streeft ernaar om dit duurzaam beleid voort te blijven zetten. Parlementslid Reshma Mangre is het ministerie zeer erkentelijk voor de inzet en ondersteuning en geeft aan ervoor te zullen pleiten om deze goede projecten te blijven bijstaan.