De Boodschap
Landbouw, Veeteelt & Visserij

Minister Sewdien opent Meldpunt Nickerie om burgers te ondersteunen

Vandaag heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) het Meldpunt Nickerie officieel geopend. Dit meldpunt, gevestigd op het hoofdkantoor van het ministerie van LVV in Nieuw Nickerie, zal op doordeweekse dagen toegankelijk zijn voor alle burgers tussen 7 uur ochtend en 3 uur ‘s middags. Het doel van dit meldpunt is om burgers te ondersteunen die problemen ervaren bij het afhandelen van overheidszaken.

Minister Sewdien benadrukt dat de president bij elk bezoek aan Nickerie overspoeld wordt met klachten, brieven en verzoeken van burgers over diverse kwesties die maar niet opgelost lijken te kunnen worden. Het meldpunt, dat zich op de begane grond van het gebouw bevindt, moet volgens de minister een laagdrempelige plek zijn waar burgers vrijuit hun zorgen kunnen uiten. Deze zorgen variëren van grondproblemen tot het verkrijgen van basisvoorzieningen en sociale ondersteuning.

Elke burger heeft recht op de ondersteuning die hen wettelijk toekomt, aldus minister Sewdien. Hij benadrukt het belang van een nieuwe start aan het begin van de maand om de belangen van de burgers adequaat te behartigen. Het meldpunt zal worden bemand door getraind personeel dat bezoekers op professionele wijze zal ontvangen en begeleiden. Het is de bedoeling dat het meldpunt niet alleen een plek wordt waar klachten worden genoteerd, maar vooral een plek waar burgers daadwerkelijk hulp en oplossingen vinden.

Bij de opening van het Meldpunt Nickerie was ook presidentieel adviseur Stanley Dijksteel aanwezig.