De Boodschap
Kabinet van de President

NCCR is gekoelde ruimten en ondersteuningsapparaten rijker

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is met de hulp van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) koele ruimten en ondersteuningsapparaten rijker. De oplevering van de gebouwen alsook de overhandiging van de apparaten heeft plaatsgevonden op vrijdag 19 januari 2024. De overhandiging is gedaan door Javier Córdoba, program manager van UNICEF voor Suriname, aan NCCR-coördinator Jerry Slijngard.

Het magazijn van het NCCR is geüpgraded met de bouw van drie gekoelde ruimten waaronder een stafruimte, een kantoor en een ruimte voor koele opslag. UNICEF-program manager Córdoba zegt dat kinderen bij noodsituaties het meest lijden en het meest kwetsbaar zijn. Hij is van mening dat deze steun belangrijk is om de capaciteit om te reageren op noodsituaties te verbeteren.

Verder heeft UNICEF een donatie gedaan van een diepvries, ijskast, twee desktopcomputers, twee laptops en drie Garmin GPS-apparaten. “We zijn het UNICEF erg dankbaar dat zij ons hebben willen sponsoren”, zegt kolonel Slijngard. Hij geeft aan dat de computers al een bestemming hebben. Er zal een blijven in het magazijn voor het magazijnbeheer en contact met het hoofdkantoor en de overige machines zijn bestemd voor de afdeling Logistiek en de afdeling Operations.

Kolonel Slijngard merkt op dat het NCCR, behalve UNICEF ook met een aantal andere instanties van de UN bezig is. Intussen zijn er plannen om in samenwerking met deze instanties de dorpen in het zuiden van Suriname op een structurele manier van drinkwater te voorzien. “Er is daarnaast een heleboel dat gedaan moet worden in voorbereiding op mogelijke rampen”.