De Boodschap
Defensie

Plaatsvervangend Bevelhebber Kioe A Sen vraagt ondersteuning van gemeenschap

De plaatsvervangend Bevelhebber van het Nationaal Leger van Suriname, Werner Kioe A Sen, roept in een persconferentie, gehouden op het ministerie van Defensie op 10 februari 2022, de gemeenschap op, het leger te ondersteunen met operatie Kuyake.

Er is informatie ontvangen over illegale goudwinning in het westen. Dit kan een nationale dreiging vormen, vanwege mogelijke kwikvervuiling van het water, waardoor de rijstsector in gevaar kan worden gebracht. “De vervuiling kan desastreuze gevolgen hebben voor onze voedselvoorziening, onze gezondheid en de werkgelegenheid van de boeren”, benadrukt Kioe A Sen. “Omdat ook het Nationaal Leger de preservering van onze natuur hoog in het vaandel houdt is operatie Kuyake in het leven geroepen om het behoud van o.a. het gebied Kabalebo te bevorderen.”

“Indien deze illegale goudwinning zich werkelijk voordoet, roepen wij hierbij de gemeenschap op ons te ondersteunen door te melden en te rapporteren zodat de juiste instanties ingeroepen kunnen worden om zich over dit probleem te buigen”, geeft Kioe A Sen aan. “Onze nationale veiligheid is in gevaar en dat is zeer ernstig”, vult de waarnemend bevelhebber aan.