De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Poeketie blij met nieuw logeergebouw

De bewoners van het dorp Poeketie, te Sipaliwini, zijn bijzonder blij met het nieuw logeergebouw dat onlangs in gebruik is genomen. Onder grote publieke belangstelling werd het naambord zaterdagavond, 13 april, onthuld door waarnemend president Ronnie Brunswijk. Ook waren aanwezig minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport(ROS) en DNA voorzitter Marinus Bee.

Minister Emanuël wees in haar toespraak op de financiële uitdagingen die er waren om dit project te realiseren. Maar door enorme doorzettingsvermogen is het toch tot stand gekomen.

De minister benadrukte het belang van zorgvuldig onderhoud van de nieuwe voorzieningen, zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen.

Volgens de Wnd. president zijn de huisvestingsfaciliteiten te Poeketie bestemd  voor de totale binnenlandse gemeenschap.  Hij gaf aan dat dit project lang terug gestart is, maar dat deze regering is instaat geweest het af te ronden. Dat getuigd volgens hem, in deze tijd van enorme financiële uitdaging, van durf en politieke wil. Ook Marinus Bee was zeer in genomen met de moderne logeer faciliteiten aan de boven-Tapanahonie dichtbij de Gran Olo soela. Het logeer gebouw is goed uitgerust met 12 slaapkamers, een woonruimte, een keuken en sanitaire voorzieningen