De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

President Santokhi condoleert VAE met overlijden van President Sheikh Khalifa

President Chandrikapersad Santokhi heeft in verband met het overlijden van President Sheikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), zijn condoleances overgebracht aan Premier Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum namens de regering en het volk van de Republiek Suriname.

Het nieuws van het overlijden van Sheikh Khalifa, werd met grote droefheid en veel verdriet ontvangen door het Surinaams staatshoofd. In een persoonlijke condoleancebrief neemt president Santokhi de gelegenheid om de oprechte sympathiebetuiging te uiten en het volk van de VAE sterkte toe te wensen bij dit grote verlies.

Het staatshoofd benadrukt dat wijlen Sheikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan herinnerd zal worden voor zijn grote inspanningen om vrede en stabiliteit in de regio te brengen en de Verenigde Arabische Emiraten te vormen tot een bloeiende regionale macht en een belangrijk zakelijk- en technologisch centrum in het Midden-Oosten.

“We zullen zijn nagedachtenis eren door de langdurige banden tussen de regeringen en de bevolking van de Republiek Suriname en de Verenigde Arabische Emiraten te blijven versterken en bidden om troost en kracht voor de hele bevolking van de VAE”, besluit de president zijn persoonlijke brief.