De Boodschap
Kabinet van de President

Problemen Matawaigebied worden spoedig aangepakt

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn steun toegezegd aan het Matawaigebied. Het staatshoofd heeft op maandag 12 februari 2024 bezoek gehad van Lesley Valentijn, grootopperhoofd der Matuariërs. De dignitaris heeft daarbij de noden van de bewoners van het Matawaigebied aangekaart en verzocht om ondersteuning. De ontmoeting vond plaats op het Kabinet van de President.

De noden van de bewoners van het Matawaigebied betreffen structurele problemen op het gebied van drinkwatervoorziening en elektrificatie. Ook is er gesproken over de slechte staat van de diverse toegangswegen naar het gebied en het ontbreken van een motor voor de schoolboot. Daarnaast bevindt de residentie van de granman zich in deplorabale staat en dient opgeknapt te worden.

Via de parastatale bedrijven en de presidentiële werkgroep “Ontwikkeling Matawaigebied” zullen projecten worden uitgevoerd. “De hoofdweg naar Pusugrunu is door het ministerie Openbare Werken volledig opgenomen voor aanpak en het ministerie heeft duikers ter beschikking gesteld om de ergste plekken gedurende de regentijd te verhelpen”, zegt projectcoördinator Eduard van Leeuwen.

Met de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) wordt momenteel hard samengewerkt om de drinkwaterput van Pusugrunu en omgeving operationeel te krijgen. Voor de uitvoering van de werkzaamheden wordt gewacht op goedkeuring van de Raad van Ministers. Voor de schoolboot wordt spoedig een nieuwe motor verwacht. Verder zal er met het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) gewerkt worden aan het structureel oplossen van de problemen met de busverbindingen.