De Boodschap
Kabinet van de FirstLady

Project “Every Student a Computer” opgeleverd

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en de ambassadeur van India in Suriname, Shankar Balachandran, hebben het project “Every Student a Computer” opgeleverd. Dit gebeurde op maandag 27 november op de LBO Kaykoesy School. In 2018 werd dit project geïnitieerd door de voormalige first lady en is gefinancierd door de Republiek India.

De afronding van het project omvat de donatie van tien computers aan bovengenoemde school. First lady Santokhi hoopt dat deze computers een positieve bijdrage zullen leveren aan de ICT-lessen, die vanaf heden aan de leerlingen zullen worden verzorgd. “Ik wil de Republiek India, via de ambassadeur, bedanken voor deze subsidie. Als moeder van de natie en namens de leerlingen kan ik u meegeven dat uw bijdrage niet alleen de school ten goede komt, maar aan het hele Lelydorp-complex, omdat de meeste leerlingen uit deze buurt komen”, sprak de presidentsvrouw haar dankbaarheid uit.

Ambassadeur Balachandran complimenteerde de Republiek Suriname en de uitvoerder voor de voltooiing van dit project. In zijn toespraak bood hij Surinaamse studenten beurzen naar India aan.

De first lady gaf aan de leerlingen mee om zorgvuldig om te gaan met deze geste. “Jullie hebben er om gevraagd, nu is het in jullie bezit, gebruik de computers nuttig en wees er vooral zuinig op.” De first lady kijkt uit naar meer van deze projecten, “zodat we een positieve impact kunnen hebben op onze jeugd, onze toekomst.”