De Boodschap
Kabinet van de President

Regering heeft sportprojecten op stapel

Tijdens een persconferentie, gehouden op donderdag 11 maart 2021 in het perscentrum van het Kabinet van de President, zijn door de fungerend directeur van de Communicatie Dienst Suriname (CDS), Alven Roosveld de inzichten van de regering Santokhi/Brunswijk gepresenteerd over het sportbeleid van de regering Santokhi/Brunswijk.

Alven Roosveld zegt dat de regering binnenkort heel wat sportprojecten zal presenteren aan de samenleving. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) komt op vrijdag 12 maart uit met een persbericht hoe het holistisch traject eruit zal zien aangaande sporters vanuit het ministerie. Roosveld is breedvoerig ingegaan op de kwestie van de topatleet Miquel van Assen. “Vanaf het aantreden van regering Santokhi/Brunswijk is er contact geweest met Miquel van Assen. Op 16 oktober 2020 is hij ontvangen door de adviseurs op advies van de president op het kabinet. Vervolgens zijn er gesprekken geweest met betrekking tot achterstallige huurgelden van zijn huurwoning die door de vorige regering was geregeld. De leiding van het land is direct ingekomen”, aldus Roosveld.

De regering is ook ingekomen in zijn voedselvoorziening en er is een traject uitgezet om hem te voorzien van een bouwkavel en een hypotheek, zodat de atleet kan bouwen naar eigen inzichten en budget. Er was een traditie gecreëerd op het vorig kabinet dat sporters konden aanmelden voor financiële middelen zonder de comptabele regels in acht te nemen. Gelden zijn uitgeven, zonder enig papierwerk. Miquel van Assen zal opgetrokken worden in salaris en zal op beleidsniveau functioneren.

De fungerend directeur werd geflankeerd door Ronny Aloema, lid van het hoogste collega van staat. Aloema die doelman is geweest van onze nationale selectie, heeft zijn visie over het sportbeleid gedeeld met de pers. Het DNA-lid heeft het in korte lijnen ook gehad over het opzetten van een multifunctioneel sportcomplex in het district Marowijne in samenwerking met de Fransen.