De Boodschap
Kabinet van de President

Robby Makka onderscheiden door president Santokhi

Meester Robby Makka is door President Chandrikapersad Santokhi benoemd tot Ridder in de Ere orde van de Palm. Hij kreeg deze onderscheiding toegekend vanwege zijn onbaatzuchtige dienstverlening en vrijwilligerswerk in diaspora zaken, op dinsdag 11 januari 2022 op het presidentieel paleis ontvangen.

 

 

Meester Robby Makka heeft zich de afgelopen 26 jaar op een markante manier via diverse werksporen ingezet voor de Surinaamse diaspora. Hij levert volgens de president ook een actieve bijdrage aan het ontwikkelingstraject welke Suriname nu meemaakt. Verder is hij bekend om zijn economische media-commentaar zowel in Nederland als in Suriname, daarom mag hij een “bruggenbouwer” worden genoemd tussen Nederland en Suriname. Meester Makka is meermaals tijdens handelsmissies in het kader van handelsbetrekkingen tussen beide landen als inleider opgevoerd. Hij heeft vanuit zijn diaspora, kennis in relatie tot investeringen, handel, innovatie en ondernemerschap en is beroepsmatig manager op het ministerie van Financiën in Nederland.

Het staatshoofd is Meester Robby Makka enorm dankbaar voor zijn inzet, toewijding en ongekende ondersteuning in diaspora zaken. President Chandrikapersad noemde enkele van de organisaties waarin Makka zitting heeft z.a. Stichting Kenniskring Nederland-Suriname (KK), Platform Suriname Diaspora (PSD), Dutch Suriname Diaspora Foundation (DSFN) adviseur van Dutch Suriname International Business Club (DSIBC), bestuurslid Hindoeraad Nederland en nog vele andere.

In een speech dankte de gedecoreerde Makka de president voor de eer die hem te beurt is gevallen. “De decoratie die ik heb gekregen draag ik ook op aan een goede economie en een leefbaar klimaat,” aldus de gedecoreerde. Robby Makka is in 2020 reeds Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau in Nederland.