De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

ROS organiseert workshop in het kader van Joint Programme Leaving No One Behind

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), die ook partner is bij het Joint Programma Leaving No One Behind (JP LNOB) wil dat het traditioneel gezag bijdraagt om te komen tot een geïntegreerd beleidskader dat gericht is op het verbeteren van de levenskwaliteit van de Inheemsen en Tribale Volken. Het JP LNOB, tracht het kernprobleem van inclusiviteit aan te pakken om kwetsbaarheden en ongelijkheidskloven te verminderen binnen deze groep. Hiervoor is er op dinsdag 01 augustus 2023 een workshop gehouden in Asewa Otono waar diverse leiders van Marron- en Inheemse dorpen waren vertegenwoordigd.

Het Joint Programma Leaving No One Behind is een samenwerking tussen het maatschappelijk middenveld, de Surinaamse overheid en een aantal agentschappen van de Verenigde Naties. De Surinaamse overheid is vertegenwoordigd door drie ministeries, namelijk het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, die een leiderschapsrol heeft binnen dit traject, het ministerie van Buitenlandse zaken, International Business en Internationale samenwerking (BIBIS) en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Het programma wordt gefinancierd door de agentschappen van de Verenigde Naties.

Directeur Maverick Boejoekoe van het directoraat Regionale Ontwikkeling drukte de participanten tijdens de workshop op het hart om vrij te zijn bij het geven van hun mening, want alleen door hun input kan het ministerie komen tot een goed geïntegreerd beleidskader. Hun zienswijze zal meegenomen worden bij het formuleren van dit beleidskader. Nadat het beleidskader geformuleerd is zal de implementatie moeten plaatsvinden.