De Boodschap
Kabinet van de President

Ruim 320 gehuldigden bij viering Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid

De eenheid onder de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname moet worden bevorderd ter bloei van de bromki dyari. Dit zegt president Chandrikapersad Santokhi op zondag 24 september tijdens de viering van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid. Op deze dag hebben in totaal 326 personen een oorkonde ontvangen van de president.

De Dag van de Nationale Verbroedering en Eenheid wordt sinds 2020 elk jaar gevierd op 21 september. Het is een moment om stil te staan bij de meerdere culturen in Suriname met elk een rijke historie. Het staatshoofd die op 21 september jongstleden nog in het buitenland vertoefde, wenste toch deel van te zijn van deze viering. Daarom is de huldiging van personen in het kader van de jubilea Immigratie van de Chinezen, Hindoestanen en Portugezen, en de afschaffing van de slavernij, gelinkt aan de viering van de Nationale Verbroedering en Eenheid. De personen die door de president zijn gehuldigd, hebben elk op hun manier bijgedragen aan de Surinaamse cultuur en de natievorming.

“Immigratie en Emancipatie hebben ons samengebracht, en verenigd tot één volk. Immigratie en emancipatie, hebben ons gemaakt tot een uniek land met een etnische en culturele samenstelling die ons alleen dichter bij elkaar brengt en zorgt voor die bromki dyari, waarop wij momenteel trots mogen zijn”, aldus president Santokhi. Het is volgens het staatshoofd belangrijk om stil te staan bij de punten die de verschillende etnische groepen in Suriname met elkaar verenigen. Hij roept eenieder op samen, de verantwoordelijkheid nemen samen te werken, aan de groei en ontwikkeling van Suriname ongeacht geloof of ras.