De Boodschap
Kabinet van de President

S.V. Robinhood wint SVB President Cup 2024

Na een periode van vijf jaar afwezigheid vanwege de uitdagingen van Covid-19, vond eindelijk de langverwachte SVB President Cup plaats in het Dr. Ir. Franklin Essed Stadion. Op zondag 18 februari 2024, herleefde de trots en enthousiasme van het Surinaamse voetbal. De wedstrijd speelde zich af tussen twee titanen van het Surinaamse voetbal, S.V. Robinhood en S.V. Inter Moengo Tapoe, welke resulteerde in een overwinning door S.V. Robinhood met een 3-0 overwinning. Deze triomf volgt op het succes van S.V. Robinhood in de CONCACAF Caribbean Cup vorig jaar.

President Chandrikapersad Santokhi mocht als eregast kennismaken met de getalenteerde spelers en persoonlijk de aftrap verrichten voor de start van de wedstrijd. Het team werd bekroond met de S.V.B. President Cup en ontving naast een trofee een geldbedrag van USD 10.000. President Santokhi heeft beloofd om het verhogen van het prijzengeld voor deze competitie te bespreken tijdens de komende regeringsvergadering. “Laten we gezamenlijk blijven investeren in en stimuleren van onze sporters en deze overwinning vieren als een mijlpaal in onze rijke sportgeschiedenis”, sprak het staatshoofd. Dit is een krachtig signaal van ondersteuning en erkenning voor het buitengewone sporttalent in Suriname.

S.V. Inter Moengo Tapoe werd, als semi-kampioen, beloond met een prijs van USD 5.000. Volgens het publiek kreeg deze spannende wedstrijd zelfs een extra dimensie toen Vicepresident Ronnie Brunswijk zich als speler bij S.V. Inter Moengo Tapoe voegde. Een unieke ondersteuning voor zijn team.