De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Sportgebeuren binnenland moet meer prioriteit genieten

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft met een vijfdaags werkbezoek aan Drietabbetje een reeks aan dienstreizen afgewerkt. Dit gebeurde onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en enkele collega-ministers. De bewindsvrouw zei tijdens een toespraak dat het sportgebeuren in het binnenland meer prioriteit en aandacht moet genieten.

De focus op het sportgebeuren gaat de komende tijd vooral via de districtscommissarissen tot stand moeten komen. De minister wil dat de dc’s de trekker van deze activiteiten worden. De potentie van de kinderen in het binnenland is bijzonder groot en kan volgens haar veel toekomstige kampioenen opleveren in de sportwereld.

Het ministerie gaat zich ook focussen op het grondenrechten vraagstuk dat al jaren aan de orde is. “Het is op bord van de president”, zei minister Emanuel. Ze zegt dat er op dit vraagstuk zeker een oplossing zal komen. De ROS-minister geeft aan de problemen van vervoer te water zelf gezien en ervaren te hebben. Ze wil met belanghebbenden praten over de oplossing van deze obstakels. De minister wil ook verder praten met de bestuursdienst over zaken in deze organisatie waarover zij niet tevreden is. Dit vooral omdat deze groep ambtenaren samen met de dc’s een grote bijdrage moeten leveren aan de bevordering van het sportgebeuren.