De Boodschap
Transport, Communicatie en Toerisme

Suriname staat op Salon du tourisme et des loisirs de la Guyana PROGT, Frans-Guyana

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft in samenwerking met de private sector, de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en met de ondersteuning van de toerisme autoriteit van Frans – Guyana, deelgenomen aan de “Salon du tourisme et des loisirs de la Guyana PROGT”, in Matoury, Frans – Guyana, gehouden van vrijdag 8 maart tot en met zondag 10 maart 2024.

Suriname doet zoals elk jaar mee aan de Salon du tourisme et des loisirs beurs de la Guyana PROGT om destinatie Suriname te promoten met de slogan: “Suriname, The Hidden Treasure of South America”. Ook tijdens deze beurs wordt Suriname gepromoot met de promofilm en een destinatiegids in drie talen, hardcopy in het Engels en middels een QR-code in het Nederlands en Frans. De nationale marketing en promotie website voor het toerisme in Suriname is ook actief op www.suriname.travel, waar men ter plekke kon scannen middels een QR-code.

De participanten op deze beurs waren SHATA, Torarica Group, Queens Hotel Paramaribo, Anaula nature resort, Houttuyn Wellness River Resort.

Verder heeft Gum Air N.V., samen met haar partners aldaar, ook op de beurs gestaan om de vluchten tussen Suriname en Frans-Guyana v.v. te promoten. Deze zullen binnenkort van start gaan en hebben reizigers de mogelijkheid om naast over de weg ook te vliegen van en naar Suriname met mogelijke connecties naar andere destinaties.

Ook zijn er besprekingen gevoerd met de luchthavenautoriteiten, de luchtvaartautoriteiten en de toerismeautoriteit voor verdere samenwerking.

Frans-Guyana is de tweede grootste toerisme markt voor Suriname en is het belangrijk om deze markt te behouden en verder uit te bouwen.