De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Suriname winnaar Inter-Guyanese Spelen 2023

Suriname is met vijftig punten wederom overall kampioen geworden van de Inter- Guyanese Spelen 2023. Guyana met veertig punten de runner-up en Frans-Guyana staat op plek drie met 36 punten. Het driedaagse toernooi werd 19 november jongstleden afgesloten met een slotceremonie in de Ismay van Wilgen Sporthal. Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) feliciteerde alle deelnemende sporters, coaches en officials en het bestuur van Stichting School Sport Federatie.

De zeven sportonderdelen waaraan de sporters hebben deelgenomen tijdens het toernooi waren atletiek, basketbal, schaken, tennis, voetbal, volleybal en zwemmen. Suriname won op de onderdelen zwemmen, voetbal, tennis, schaken en volleybal. Guyana stak uit bij het onderdeel atletiek, terwijl Frans-Guyana de kampioenstitel nam van het onderdeel basketbal.

De Spelen wordt volgend jaar gehouden in Frans- Guyana. Het doel van deze Spelen is het creëren van mogelijkheden voor scholieren om deel te nemen aan verschillende takken van sport, werken aan verbeterde sportresultaten, cultuur uitwisseling en het promoten van schoolsport. Daarnaast is het ook bedoeld om de band tussen de drie landen te verstevigen en die in stand te houden.