De Boodschap
Volksgezondheid

UN Resident Coördinator brengt kennismakingsbezoek aan minister Ramadhin

Joanna Kazana, UN Resident Coördinator, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens dit bezoek op dinsdag 27 februari 2024 werd uitgebreid gediscussieerd over de mogelijkheden die de Verenigde Naties kunnen bieden om de gezondheidszorg te verbeteren en technische ondersteuning te bieden op het gebied van gezondheidszorg.

De ontmoeting bood een uitstekende gelegenheid om te brainstormen over manieren om de gezondheidszorg in Suriname te versterken. Er werd specifiek gesproken over het optimaliseren van beschikbare fondsen voor de aanschaf van medicijnen en verbruiksartikelen, en het benutten van alle mogelijke mechanismen vanuit de Verenigde Naties die momenteel nog niet optimaal worden gebruikt.

De UN Resident Coördinator stelde voor dat binnenkort een missie van experts naar Suriname zal komen om verder te discussiëren met het ministerie over hoe zij kunnen profiteren van de voordelen van een mechanisme voor de aanschaf van medicijnen. Ook werd gesproken over het belang van bewustwording en mediacampagnes om de samenleving bewust te maken van een gezonde levensstijl.

Kazana benadrukte dat de Verenigde Naties altijd beschikbaar zal zijn om ondersteuning te bieden op elk ander beleidsgebied dat het ministerie nodig zal hebben.

Het bezoek van de functionaris aan de bewindsman onderstreept de toewijding van de Verenigde Naties aan het bevorderen van gezondheid en welzijn voor alle burgers van Suriname en benadrukt de samenwerking tussen de VN en de regering van Suriname.