De Boodschap
Kabinet van de President

Verlichting voetbalveld Washabo een feit

Tijdens het werkbezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan Kabalebo viel hem de eer te beurt om voor aanvang van de “Corantijn Copa”, een plakkaat te onthullen en de verlichting rondom het voetbalveld van Washabo, te West Suriname in werking te stellen. Dit vond plaats op zaterdag 2 september 2023.

De “Corantijn Copa” is een toernooi dat tot doel heeft het ressort Kabalebo door middel van culturele- en sportactiviteiten, op een positieve wijze uit te dragen en het bevorderen van de eenheid tussen de verschillende culturen. Er nemen verenigingen van dorpen van het resort, naburige gemeenschappen en Guyanese verenigingen deel aan dit toernooi. Het betreft de 16e editie.

De lichtinstallatie is geschonken door president Santokhi en de uitvoering van het project lag in handen van districtscommissaris Josta Lewis. Voor de ondernemer en elektricien, Romalho Charleno, was dit zijn eerste grote project. Als jonge ondernemer woonachtig in het ressort riep hij de jongeren van het ressort op om door te studeren en terug te keren naar hun eigen gebied, hun kennis over te dragen om zo te helpen het ressort tot ontwikkeling te brengen.

Ook hier werd president Santokhi warm onthaald. Na de felicitaties overgebracht te hebben aan de bewoners van het gebied, ging het staatshoofd over tot het onthullen van het plakkaat en het in werking stellen van de verlichting van het veld, hetgeen gepaard ging met luid gejuich van de aanwezigen.