De Boodschap
Kabinet van de President

Zestien cursisten krijgen basiskennis brood en banquet in Moengo

De Suriname Hospitality & Tourism Training Centre (SHTTC) reikt middels een basistraining 16 cursisten de tools en basiskennis aan in het bakken van brood en banquet. Deze cursus is op zondag 3 december 2023 van start gegaan te Moengo. Men kon zich registreren voor deelname aan deze training. De training wordt verzorgd in samenwerking met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Het gaat om een 5-daagse training, welke zowel een theoretisch als praktisch gedeelte omvat. 

Ruben Forster, coördinator Toerisme, geeft aan dat de cursisten de basisprincipes van bakken, inclusief het mengen van ingrediënten, het kneden van deeg en het maken van verschillende soorten brood en banket zullen leren. Volgens hem is er behoefte om kennis op te doen in deze sector. Het ministerie doet er alles aan om het programma landelijk uit te voeren, zodat eenieder bereikt kan worden.

Districtscommissaris Olivia Dominie en DNA-lid uit Marowijne, Genevievre Jordan, hebben de cursisten toegesproken bij de start van de sessie. Zowel de DC als de parlementariër hebben hen op het hart gedrukt om goed gebruik te maken van deze gelegenheid. De trainingen kunnen volgens hen bijdragen aan capaciteitsversterking, waarbij de participanten hun kennis verrijken en van toegevoegde waarde zijn in de toerismesector. Deelnemers die de training met succes afronden, ontvangen een certificaat, welke toegang biedt tot niveau 1.