De Boodschap
Onderwijs, Wetenschap & Cultuur

315 leerlingen behalen GO GLO 2020

Minister Marie Levens samen met Jokhoe Sryan van de Nassy Brouwerschool en een vertegenwoordiger van de Rotary Club Paramaribo

Rotary Club Paramaribo Residence meldt een recordaantal leerlingen die zij dit jaar huldigen tijdens GO GLO 2020. Het aantal is gesprongen van 124 vorig jaar naar 315 leerlingen. De drive-thru vond plaats op donderdag 10 september 2020 op de parkeerplaats van Assuria. De best geslaagden, afkomstig van diverse glo-scholen in Suriname, zijn beladen met presentjes huiswaarts gekeerd.

Dit jaar hebben 5 leerlingen de beste resultaten landelijk gehaald. Ze hebben allen 68 punten behaald. De top 5 leerlingen zijn:

  1. Bihariesingh, Yuvraj van de Mohamed A. Taus school
  2. Marhe, Sarah van de OS Zinniastraat
  3. Jokhoe, Sryan van de Nassy Brouwerschool
  4. Idu, Rigel van De Vrije School
  5. Banarsi, Leandro van de OS Devis Buiten.

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is enorm trots op de prestatie van de kinderen. Ze hoopt dat deze uitverkorenen hun medeleerlingen zullen helpen om ook zulke uitmuntende resultaten te behalen. Leerlingen die aan GO GLO mee willen doen, moeten minimaal 60 punten hebben gescoord voor de zeven vakken. Landelijk hebben ongeveer 11.000 leerlingen meegedaan aan de glo-toets.