De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Ambassadeur Dominicaanse Republiek brengt kennismakingsbezoek aan districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost

Z.E. Wellington Dario Bencosme Castaños, niet-residerende ambassadeur van de Dominicaanse Republiek, heeft recentelijk een kennismakingsbezoek gebracht aan het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost. De diplomaat werd daarbij ontvangen door districtscommissaris Ricardo Bhola.

Tijdens het bezoek op dinsdag 9 november 2021 hebben beide partijen gesprekken gevoerd en mogelijke samenwerkingsgebieden geïdentificeerd. De ambassadeur heeft eerder deze week zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Hij is de eerste ambassadeur van de Dominicaanse Republiek voor Suriname.

DC Bhola gaf in het gesprek aan dat het belangrijk is om relaties te bouwen met landen in de regio. De burgervader zei dat burgers uit de Dominicaanse Republiek, alhoewel klein in aantal, een waardige rol vervullen in de Surinaamse samenleving. De ambassadeur stelde aangenaam verrast te zijn met het feit dat een kleine groep Dominicanen in Suriname woonachtig is.

De mogelijke samenwerking tussen de steden Paramaribo en Santo Domingo werd ook aangehaald. Beide partijen zullen hiertoe de nodige voorbereiden treffen. De Dominicaanse Republiek is de meest bezochte bestemming in het Caribisch gebied. Zowel de burgervader als de ambassadeur gaven aan dat het bevorderen van toerisme tussen beide landen gunstig zal zijn. Deze sector is een belangrijke sector om samen te werken. Om de samenwerking verder inhoud te geven zullen beide partijen contact behouden en verstevigen, besloot de burgervader.