De Boodschap
Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie

Ambassadeur Guyana en minister Kuldipsingh kijken naar gezamenlijke business mogelijkheden

De ambassadeur van de Coöperatieve Republiek Guyana Virjanand Depoo heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Tijdens het bezoek waren ook de directeur van Ondernemerschap Karishma Mathoera, onderdirecteur Internationale handel Shailesh Ramsingh en First Secretary van Coöperatieve Republiek Guyana Sophia Darlington-Browne aanwezig. Bij de dialoog op 27 maart 2023 hebben zij het gehad over het versterken van de banden tussen Guyana en Suriname.

De ambassadeur heeft aangegeven aan dat het ministerie van EZ een van de belangrijkste ministeries is voor doing-business. Ook zijn er enkele investeerders van Guyana die uitkijken naar mogelijkheden die gecreëerd kunnen worden. Verder kijkt de ambassadeur uit naar een uitnodiging voor de volgende exporteurs beurs van het ministerie

De bewindsvrouw is onder de indruk van het bezoek van de ambassadeur. Zij heeft aangegeven dat Guyana aan het groeien is en dat Suriname veel van haar buurland kan leren. Er wordt ook gekeken naar een goede samenwerking in het bijzonder in de oil-and-gas industrie. Een van de beleidsdoelen van het ministerie van EZ is ondernemerschap te stimuleren, daarom is het belangrijk dat wij onze eigen producten gaan exporteren. De exporteur beurs van 8 december 2022 was een groot succes. Naar aanleiding hiervan werkt het ministerie eraan om de beurs te herhalen. Tenslotte kijkt de minister uit naar een gezonde samenwerking met de ambassadeur van Guyana.