De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Ambassadeur Ori overhandigt geloofsbrieven aan president Macron van Frankrijk

Ambassadeur Henry Ravindredath Ori overhandigde op vrijdag 22 juli 2022 zijn geloofsbrieven aan de president van de Republiek van Frankrijk, Emmanuel Macron. Voor deze gelegenheid werd de ambassadeur ontvangen op Palais de l’Elysée. De ontvangst geschiedde in aanwezigheid van de Franse ministers Catherina Colonna van Europese Zaken en Buitenlandse zaken en Gérald Darmanin van Binnenlandse Zaken en Overzeese Gebieden.

 

In het gesprek benadrukte ambassadeur Ori het belang van de verdere verdieping van de relatie tussen Suriname en Frankrijk. Door de jaren heen is de relatie tussen beide landen niet alleen intensiever geworden, maar ook uitgebreider in het aantal thema’s en issues. President Macron gaf aan dat hij graag meer aandacht wil voor de oplossingen ten aanzien van problemen aan beide kanten van de Marowijne rivier.

Ambassadeur Ori gaf in het onderhoud met president Macron aan dat er veel uitdagingen zijn en dat hij op korte termijn met de nieuwe ministers van Europese Zaken en Binnenlandse Zaken en Overzeese gebieden aan tafel gaat zitten om een politiek-ambtelijke agenda samen te bepalen. Hij wenste het staatshoofd van Frankrijk veel succes met zijn nieuwe mandaat en zijn nieuwe regering. President Macron vroeg aan de ministers hun maximale steun te geven aan de diplomaat om zijn werkzaamheden in Frankrijk optimaal te kunnen uitvoeren.