De Boodschap
Kabinet van de President

Ambassadeur van Spanje biedt geloofsbrieven aan president Santokhi

Fernando Nogales Álvarez is de nieuwe niet-residerende ambassadeur voor Spanje in Suriname. De diplomaat heeft op dinsdag 19 april 2022, zijn geloofsbrieven geboden aan president Chandrikapersad Santokhi. De overhandiging vond plaats op het presidentieel paleis. De Spaanse afgezant zal zich sterk maken voor het verdiepen van de relatie.

Suriname is klaar voor een intensievere samenwerking met Spanje op het gebied van economie en zakenrealisaties. Dit gaf president Santokhi aan in een gesprek met de Spaanse ambassadeur. Er zijn verschillende sectoren waarin Spanje wenst te werken zodat haar ondernemers de handelspotenties kunnen onderzoeken vooral op het gebied van groene energie. Verder werd er gesproken over mogelijke productdiensten aan Spaanse burgers.

“De relatie tussen Suriname en Spanje is goed, maar er is veel waaraan er gewerkt kan worden”, aldus Fernando Álvarez. Spanje heeft een belangrijke plaats in Zuid- en Midden-Amerika. De relatie met Suriname versterkt haar positie als handelspartner in de Amerika’s.