De Boodschap
Kabinet van de President

VSA ambassadeur Robert Faucher overhandigt geloofsbrieven aan president Santokhi

Robert Faucher de nieuwe, ambassadeur voor de Verenigde Staten van Amerika in Suriname heeft zijn geloofsbrieven geboden aan president Chandrikapersad Santokhi. De overhandiging heeft op dinsdag 31 januari 2023 plaatsgevonden op het presidentieel paleis. De Amerikaanse afgezant zal zich sterk maken voor het verdiepen van de relatie tussen Amerika en Suriname, ook vanwege de lange historie van vriendschap die er tussen de beide landen bestaat.

Ambassadeur Faucher bedankte het staatshoofd voor de gastvrijheid en het accepteren van zijn geloofsbrieven. Verder sprak hij de hoop uit op een goede samenwerking om de bilaterale en multilaterale relaties naar een hoger niveau te tillen. De diplomaat kijkt tevens uit naar een bredere samenwerking op alle gebieden omdat beide landen en diverse landen in de regio te kampen hebben met economische en klimatologische veranderingen.

President Santokhi gaf aan de samenwerkingsverbanden met de Verenigde Staten te willen blijven versterken op verschillende gebieden zoals landbouw, technische bijstand, handel en op het gebied van olie en gas. Het staatshoofd feliciteerde de ambassadeur met zijn benoeming en sprak zijn vertrouwen uit dat hij een substantiële bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen en -samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika. De nieuwbakken ambassadeur zegt binnenkort gesprekken te zullen hebben met mede diplomaten en lokale ondernemers, om zo aan de slag te gaan.