De Boodschap
Kabinet van de President

Amerikaanse media interviewt president Santokhi over investeringsmogelijkheden in Suriname

Tijdens het werkbezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan de Verenigde Staten van Amerika in verband met de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) is het staatshoofd benaderd door internationale mediahuizen, waaronder The Financial Times en Bloomberg. De media hebben president Santokhi eerder deze week geïnterviewd over de handels- en investeringsmogelijkheden en het vervolgpad van Suriname na de aankondiging van substantiële olieontwikkelingen.

De interesse ging vooral ook uit naar het herstelprogramma dat de Surinaamse regering uitvoert en de schuldherschikking overeenkomst tussen Suriname en internationale crediteuren. President Santokhi gaf aan dat Suriname veel mogelijkheden te bieden heeft aan internationale investeerders en rijk is aan natuurlijke hulpbronnen. “Er is genoeg potentie in andere sectoren die de duurzame ontwikkeling kunnen bewerkstelligen ter versterking van de Surinaamse economie”, aldus het staatshoofd.

De Surinaamse bossen, die samen met het Amazone oerwoud de longen van de aarde zijn, zullen worden beschermd. Suriname zal zich committeren om als carbon-negatief land zorg te dragen voor een gezond en leefbare planeet. “Wij zullen niet alleen voor ons volk zorgdragen, maar ook bijdragen voor het welzijn van de mensheid. Suriname zal vooral ook concrete stappen nemen om de economie te diversifiëren met investeringen in de handel, agrarische sector en groene industrie”, heeft de president aangegeven.