De Boodschap
Kabinet van de President

Bemiddelingsraad aangevuld met vier nieuwe leden

De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname (BR) is aangevuld met nieuwe leden. De installatie heeft op vrijdag 10 maart 2023 plaatsgevonden op het Kabinet van de President. “De Bemiddelingsraad is een belangrijk orgaan voor Suriname”, sprak minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) bij deze gelegenheid. Hij verduidelijkte dat het orgaan als werkarm van AWJ moet bemiddelen bij arbeidsgeschillen en ervoor moet zorgdragen dat partijen weer samen kunnen optrekken.

De installatie is volgens de bewindsman belangrijk, omdat gebleken was dat de raad een tekort had wegens het uittreden van een aantal leden door allerlei omstandigheden waaronder pensionering. Bij het selecteren van leden wordt er gelet op deskundigheid en relevante ervaring. De bewindsman gaf aan dat de Bemiddelingsraad een wettelijke taak heeft en zich daarop moet focussen. “Als we kijken naar de mensen en letten op hun ruime ervaring en nodige deskundigheid, dan is dit een kwalitatieve aanvulling”, aldus minister Mac Andrew.

Voorzitter Ferdinand Welzijn gaf aan dat met deze aanvulling de BR in staat zal zijn op de juiste wijze invulling te geven aan haar taken. “Bij bemiddeling is het altijd zo dat je met verschillende belangen rekening zal moeten houden, namelijk het belang van de overheid, de arbeidende klasse en de werkgever”, aldus Welzijn, die ook de sociaal-maatschappelijke situatie opsomt. Volgens de nieuwbakken voorzitter heeft eenieder er belang bij dat er balans is tussen de verschillende belangen. Het is daarom belangrijk dat de Bemiddelingsraad ervoor zorgdraagt dat er bij geschillen een win-winsituatie gecreëerd wordt.

President Chandrikapersad Santokhi wenste het nieuwe team veel wijsheid en kennis toe. Hij vertrouwt erop dat de leden goede en wijze beslissingen zullen nemen voor Suriname, de arbeidersklasse, de werkgevers en de totale overheid. Naast Welzijn zijn ook Nancy Tai A Pin, Harold Pultoo en Glenn Georgetine door het staatshoofd geïnstalleerd.