De Boodschap
Binnenlandse Zaken

BiZa 34 huwelijksambtenaren rijker

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft afgelopen week 34 nieuwe huwelijksambtenaren erbij gekregen. Zij hebben de acht cursusdagen met succes afgesloten. De cursus bestond uit theorie en praktijk, vier dagen elk. Minister Bronto Somohardjo, stak de nieuwbakken huwelijksambtenaren een hart onder de riem en bemoedigde hen hun taak zo competent, tactvol, gemotiveerd, integer, dienstbaar, effectief en efficiënt te vervullen.

Temeer het departement deze investering in ze heeft gedaan, benadrukte de BiZa bewindsman. Joshua Sugrim kroonde zichzelf tot de best geslaagde, omdat zijn gemiddeld cijfer een 8.9 was. Voor zijn theorie scoorde hij een 9.9, terwijl voor praktijk dat een 8 was. Sugrim is van de Stichting Gemeente van het Evangelie van Christus.

De geslaagden mochten hun diploma op woensdag 15 november 2023 uit handen van minister Somohardjo in ontvangst nemen. De opleiding tot huwelijksambtenaar biedt de cursisten kennis en vaardigheden om de aan hen toebedeelde taken naar behoren uit te voeren. Dit conform de ‘Wet Herziening Huwelijksrecht 1973’ waarbij ze in staat zijn om voorbereidingen te kunnen treffen voor huwelijksvoltrekking.

Daarnaast kunnen volwaardige huwelijksambtenaren, aangifte doen voor een huwelijk ingevolge de ‘Wet Herziening Huwelijksrecht 1973’. Het ambt verwacht ook dat ze huwelijksformulieren op de juiste wijze kunnen afhandelen bij de burgerlijke stand, het godsdienstig huwelijk kunnen voltrekken en huwelijken inschrijven bij de burgerlijke stand.

 In totaal hadden zich 44 personen ingeschreven voor deze opleiding, waarvan 34 direct de eindstreep haalden (89.4%), zes haakten af en vier haalden bakzeil.