De Boodschap
Defensie

Braziliaans marineschip Iguatemi bezoekt Suriname

Militairen van Suriname (Marine) en Brazilië wisselen momenteel kennis en ervaringen uit op het marineschip Iguatemi. Het Braziliaans vaartuig is hiervoor speciaal op woensdag 27 april afgemeerd in de Nieuwe Haven van Paramaribo. Dit bezoek is in verband met de jaarlijkse Caribbean Exercise (Caribex), een maritieme oefening welke in het Caribisch gebied wordt uitgevoerd door de Braziliaanse marine.

Een schip van de Surinaamse Kustwacht, met marinepersoneel aan boord, zal samen met het Braziliaans marineschip een Passage Exercise (Passex) uitvoeren bij de monding van de Surinamerivier en in de territoriale wateren. Hierdoor wordt de bilaterale samenwerking tussen de legers van beide landen verder uitgediept. Suriname heeft regionale en internationale partners op het gebied van defensie en veiligheid.

De Federale Republiek Brazilië is één van de partners met wie er een goede bilaterale samenwerking is. Het Braziliaans marineschip Iguatemi is het tweede schip uit het zuiderbuurland dat ons land binnen een jaar aandoet. In augustus vorig jaar had ons land reeds bezoek van het schip Bocaina. Het schip Iguatemi vertrekt weer op maandag 2 mei.